Mai multe zone din regiunea viticola a Californiei sunt afectate de incendii care se extind cu repeziciune, cel putin o persoana pierzandu-si viata, iar alte doua fiind grav ranite, anunta BBC, care precizeaza si ca au fost anuntate evacuari masive, citeaza news.ro.

Aproximativ 20.000 de persoane au parasit Napa, Sonoma si Yuba dupa ce incendiile au izbucnit, guvernatorul Californiei declarand starea de urgenta, in timp ce pompierii incearca sa stinga focul.

"Aceste incendii continua sa ameninte mii de locuinte, fiind necesara evacuarea a mii de rezidenti", a anuntat guvernatorul.

Seful Departamentului de Protectie impotriva incendiilor, Kim Pimlott, a afirmat ca aproximativ 1.500 de cladiri au fost deja distruse.

Inca nu este cunscuta cauza incendiilor, care au izbucnit duminica noaptea.

Seful Departamentului de pompieri din Napa a a avertizat ca eforturile de stingere a focului sunt impiedicate de conditiile existente la fata locului.

O persoana a murit in Mendocino, unde au ars suprafete intinse, alte persoane au fost ranite, iar altele sunt date disparute. Numerosi lucratori la viile din zona au fost salvati in cursul noptii.

Incendiile se extind rapid din cauza combinatiei dintre vantul puternic, umiditatea scazuta si vremea calda si uscata.

Serviciul National de Meteorologie a emis un avertisment pentru zona San Francisco, potrivit caruia "orice incendiu va izbucni are mari sanse sa se extinda rapid".

Proprietarul unei vii a declarat pentru LA Times ca el crede ca proprietatea ii este distrusa dupa ce el si familia lui au scapat dintr-un incendiu duminica noaptea. El a povestit cum o rafala de vant a intensificat focul si el si familia au fost inconjurati de flacari.

Conform estimarii Departamentului de pompieri, mii de hectare au fost deja distruse in cel putin 14 incendii.