Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumparat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informeaza AFP, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania de extractie de diamante Lucara a anuntat marti pe contul de Twitter vanzarea.

Graff Diamonds, societatea lui Laurence Graff, a precizat intr-un comunicat ca negocierile pentru aceasta achizitie au durat un an.

Piatra pretioasa a fost vanduta la o licitatie in iunie 2016 la Sotheby's Londra, dar atunci nu si-a gasit un cumparator.

Diamantul de marimea unei mingi de tenis si botezat "Lesedi La Rona" ("lumina noastra" in limba Tswana) a fost descoperit in noiembrie 2015 de Lucara in Botswana, tara care este a doua din lume producatoare de diamante dupa Rusia.

Este cel mai mare diamant descoperit in 100 de ani si primul de aceasta marime care a ajuns in licitatie.

In aceeasi zi in care a fost gasit "Lesedi La Rona", o alta piatra, de 830 de carate, a fost descoperita in Botswana, aceasta fiind al treilea cel mai mare diamant din lume.

Recordul istoric detinut de cel mai mare diamant din lume este inca al legendarului "Cullinan", 3.016,75 carate, descoperit in 1905 in Africa de Sud. A fost transformat in noua diamante care se gasesc in corona regala britanica.