Seful Facebook Mark Zuckerberg a fost avertizat de fostul presedinte american Barack Obama privind influenta Rusiei in alegerile prezidentiale, a scris duminica cotidianul Washington Post mentionand o intalnire fata in fata a celor doi, potrivit AFP.

"Noua zile dupa ce Mark Zuckerberg a considerat "o nebunie" ideea ca stiri false postate pe reteaua sa de socializare ar fi putut juca un rol-cheie in alegerile din SUA, presedintele Barack Obama l-a luat deoparte pe tanarul miliardar si i-a transmis ceea ce voia sa fie un semnal de alarma", scrie ziarul american.

"Intr-o camera privata in marja unei reuniuni a liderilor mondiali din Lima, in Peru, cu doua luni inainte de investitura lui Donald Trump, Obama i-a cerut personal sefului Facebook sa ia in serios amenintarea stirilor false si a dezinformarii politice", mai scrie sursa citata.

"Daca Facebook si guvernul nu vor lua in seama amenintarea, ar fi avertizat Obama aceasta ar putea influenta cursa pentru urmatoarea presedintie", adauga articolul citat.

In timp ce M. Zuckerberg a recunoscut ca stirile false erau o problema, el ar fi raspuns presedintelui ca aceste mesaje nu apar in mod curent pe Facebook, subliniind in acelasi timp ca el nu era usor de remediat, spune Washington Post, citand o sursa care a fost pusa la curent cu discutia celor doi.