O fetita de 13 ani care a fost violata si careia justitia ii permisese in cele din urma sa faca un avort a dat nastere unui bebelus prematur, a declarat un doctor, vineri, potrivit AFP.

Adolescenta era insarcinata in 32 de saptamani, mult peste pragul legal de 20 de saptamani la care avortul nu mai este permis decat in cazul in care viata mamei sau a copilului sunt puse in pericol.

Miercuri, intr-o decizie neobisnuita, Curtea Suprema a permis fetei sa recurga la un avort din cauza "traumatismului pe care l-a suferit (...) si a suferintei intense pe care o traverseaza in prezent".

Nikhil Datar, un doctor din Bombay care a examinat-o pe fata, a declarat ca doctorii au decis in cele din urma sa salveze fetusul. O decizie pe care o considera in acord cu sentinta Curtii.

"Avortul, cum a cerut Curtea Suprema, inseamna intreruperea sarcinii si nu uciderea fetusului", a declarat doctorul.

Copilul, care a fost internat intr-o unitate neonatala de ingrijiri intensive, va fi incredintat serviciilor de adoptie.

Fata, a carei identitate nu a fost dezvaluita, conform legilor, a fost violata de un coleg al tatalui sau care a fost arestat.

Numarul cererilor de acest tip a crescut in ultimele luni. Militantii pentru drepturile femeilor estimeaza ca legea ar trebui sa extinda la 24 de saptamani limita la care este autorizat avortul in caz de viol, in conditiile in care victimele au nevoie de multe ori de o perioada lunga de timp pentru a reclama faptele.

India inregistreaza un trist record de agresiuni asupra minorilor, cu 20.000 de cazuri semnalate politiei in 2015.