Fernando Andreu, judecatorul Tribunalului National spaniol, a trimis marti seara la inchisoare fara posibilitate de eliberare pe cautiune pe doi dintre cei patru detinuti saptamana trecuta pentru atentatele din Catalonia, nord-estul Spaniei, dupa ce i-a audiat pe parcursul intregii zile, transmite EFE, citata de Agerpres.

Magistratul a decis trimiterea la inchisoare a lui Mohammed Houli Chemlal, presupusul terorist de 21 de ani care a fost ranit in explozia unei locuinte din Alcanar (provincia Tarragona), unde se crede ca teroristii pregateau atentatele, si a lui Driss Oukabir, pe numele caruia a fost inchiriata furgoneta folosita pentru atentatul din Barcelona.

In cazul lui Salah El Karib, de 34 de ani si proprietarul unui internet cafe, judecatorul a decis prelungirea perioadei de arest cu 72 de ore pana cand se va clarifica participarea sa la atentate. In fine, judecatorul l-a lasat in libertate provizorie pe Mohamed Aallaa, de 27 de ani, retinut in Ripoll si frate al lui Sadi Aallaa, ucis la Cambrils (provincia Tarragona), unde a avut loc un al doilea atac, potrivit Agerpres.

Doi dintre membrii celulei teroriste de la Barcelona spun ca imamul Es Satty a fost instigatorul

Doi dintre cei patru supravietuitori ai celulei teroriste care a comis atacurile din Catalonia, de saptamana trecuta, au spus marti, in instanta, ca imamul Abdelbaki Es Satty a fost instigatorul pentru complot, a declarat o sursa apropiata dosarului, citata de Reuters.

Abdelbaki Es Satty, fost imam la Ripoll, de unde sunt originari majoritatea membrilor celulei, a murit in explozia de la o locuinta din Alcanar, unde teroristii incercau sa comita atentate.

Es Satty fi avut legaturi cu celula care a organizat atacul al-Qaida de la Madrid, din 2004, soldat cu 191 de morti si 1.500 de raniti, au declarat surse din serviciile antiterrorism pentru El Pais, potrivit news.ro.