Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, ca va fi sigur un raspuns impotriva persoanelor care au hotarat sa impedice vizita sa in Republica Moldova si ca dupa ce Rusia va determina cu exactitate cine sunt aceste persoane vor fi "sanctiuni speciale".

"Raspunsul va fi, desigur. Trebuie sa se determine cu exactitate cine a fost in spatele acestor decizii la Chisinau, Bucuresti, Budapesta, Bruxelles. Vom stabili persoanele care au luat aceste decizii. Sanctiunile noastre vor fi speciale", a declarat Rogozin, potrivitUNIMEDIA.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris, de asemenea, pe Facebook, ca "cascadoria romanilor si Guvernului moldovean necesita contramasuri usturatoare" din partea Moscovei.

Romania a interzis survolarea spatiului sau aerian pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, motiv pentru care aeronava s-a invartit o perioada deasupra Ungariei dupa care s-a indreptat spre Minsk, pentru realimentare.