Jared Kushner, ginere si apropiat consilier al presedintelui american Donald Trump, a recunoscut luni ca s-a intalnit cu cetateni rusi de patru ori in perioada campaniei electorale, dar a negat orice intelegere secreta menita sa il ajute pe socrul sau castige cursa pentru Casa Alba, scrie AFP.

Jared KushnerFoto: Wikipedia

Intr-un comunicat publicat de presa american cu cateva ore inainte de audierea sa in fata Comisiei pentru Informatii a Senatului, Kushner a descris contactele cu ambasadorul rus la Washington Serghei Kislyak si alti oficiali rusi ca facand parte din sarcinile sale obisnuite, in conditiile in care se ocupa de relatiile cu guvernele externe in cadrul echipei de campanie a lui Trump.

"Nu am avut nicio intelegere secreta si nu cunosct nicio alta persoana din echipa de campanie care sa fi avut intelegeri secrete cu cineva dintr-un guvern strain, oricare ar fi el", spune Jared Kushner, in acest comuniat de 11 pagini citat de Washington Post.

"Nu am avut contacte nepotrivite. Nu depind de fonduri rusesti pentru a-mi finanta afacerile din sectorul privat", a continuat el.

Jared Kushner, sotul lui Ivanka Trump, fiica cea mai mare a presedintelui, urmeaza sa depuna marturie, cu usile inchis, in "dosarul rusesc" in fata Comisiei pentru Informatii a Senatului, si marti in faca comisiei similare a Camerei Reprezentantilor.

Din mai, o echipa de anchetatori condusa de fostul director al FBI Robert Mueller incearca sa stabileasca daca exista vreo legatura intre presupusa ingerinta a Rusiei in alegerile americane din 2016 si fosti membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, membri ai familiei sale sau chiar presedinte.

Senatul si Camera conduc anchete separate asupra acestui subiect.