Armata de Eliberare Nationala (ELN), ultima gherila activa in Columbia, a anuntat vineri eliberarea celor doi jurnalisti olandezi rapiti luni, transmite AFP.

"Anunțăm că cei doi străini răpiți de ELN în Catatumbo (nord-est) au fost eliberați în perfectă stare" de sănătate, a precizat, pe contul său de Twitter, gherila, aflată în prezent în negocieri de pace cu guvernul, potrivit Agerpres.

Doi jurnaliști olandezi au fost răpiți luni de indivizi neidentificați în timp ce se documentau într-o regiune din Columbia unde gherila ELN și alte grupări armate sunt active, anunțase, la începutul săptămânii, poliția columbiană, citată de AFP.

Potrivit unui comunicat al acesteia, "jurnalistul Derk Johannes Bolt, 62 de ani, și cameramanul Eugenio Ernest Marie Follender, 58 de ani, amândoi de naționalitate olandeză, au fost răpiți luni dimineață" în apropiere de localitatea El Tarra, în departamentul Norte de Santander, situat în nord-estul Columbiei.

Poliția nu a precizat pentru ce media lucrau cei doi jurnaliști.

Tot în zona El Tarra, ELN i-a răpit în mai 2016 pe jurnalista spaniolă de origine columbiană Salud Hernandez și pe doi reporteri columbieni ai postului de televiziune RCN, predați după câteva zile de detenție unei comisii umanitare.

Membri ai brigăzilor de poliție specializate în combaterea extorcărilor și răpirilor au fost trimiși luni în zonă pentru a încerca să îi localizeze pe cei doi jurnaliști, au mai informat forțele de ordine.