Zeci de oameni au fost ucisi sau raniti, in urma unui atac cu bomba, duminica, la un sediu al politiei din estul Afganistanului, au declarat oficialii, potrivit Reuters. Cel putin cinci atacatori sinucigasi au fost implicati in atentat.

Atacul, revendicat de talibani, a inceput in jurul orei 06:30 (ora 02:00 GMT), cand a fost detonata o masina plina cu explozivi la poarta sediului politiei din orasul Gardez, capitala provinciei Paktia, a declarat Najib Danish, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

Patru atacatori au intrat pe poarta dupa explozie, iar cel putin doi au fost ucisi repede de politie. Ceilalti s-au opus fortelor speciale afgane care au raspuns la atac, a spus el.

Medicii de la spitalul orasului au declarat ca au primit corpurile a cel putin cinci politisti, precum si a cel putin 30 de persoane ranite, inclusiv 20 de civili.

Talibanii si-a asumat responsabilitatea pentru atac, iar purtatorul de cuvant al lui Zabihullah Mujahid a raportat ca peste 100 de politisti au fost ucisi si raniti. Grupurile islamiste adesea exagereaza numarul victimelor in atacurile impotriva tintelor guvernamentale si a fortelor de securitate.