Autoritatile americane au anuntat marti dupa-amiaza ca cinci persoane si-au pierdut viata in urma unui atac armat care a zguduit firma de copertine Fiamma din Orlando, Florida. Seriful Jerry Demings a precizat ca este vorba de un incident tragic, iar presupusul atacator este un fost angajat al firmei, care s-a sinucis la scurt timp dupa atac, transmite Orlando Sentinel, citat de News.ro.

Potrivit primelor informatii, presupusul atacator era nemultumit dupa ce a fost concediat, in aprilie, de la firma specializata in copertine din Orlando.

Initial, autoritatile locale au tinut sa anunte ca nu este vorba de un atac armat in desfasurare si situatia este una stabila.

Shelley Adams a declarat ca sora ei lucreaza la respectiva firma si era la toaleta atunci cand a auzit primele focuri de arma.

"A iesit si a vazut un brabat intins pe podea", a precizat Adams.

De asemenea, femeia a explicat ca sora ei a scapat nevatamata si a fost transportata la o statie de pompieri din apropierea firmei Fiamma.

Acest atac are loc cu doar o saptamana inainte de comemorarea a un an de la cel mai sangeros atac armat din istoria recenta a Statelor Unite, care a avut loc intr-un club de noapte al comunitatii gay din Orlando. Un numar de 49 de persoane si-au pierdut viata anul trecut, dupa ce un atacator radicalizat pe internet a deschis focul in clubul Pulse.