Ecuadorul va continua sa ii ofere azil politic lui Julian Assange in ambasada sa la Londra, a afirmat luni noul presedinte ecuadorian, Lenin Moreno, care considera ca fondatorul WikiLeaks este un "hacker", relateaza AFP, citata de Agerpres.

Julian Assange, la balconul ambasadei EcuadoruluiFoto: Reuters

"Assange este un hacker. Este ceva ce noi respingem si eu personal resping. Dar respect situatia in care se afla", a declarat presei succesorul lui Rafael Correa care i-a acordat azil australianului.

In urma cu o saptamana, Suedia a decis sa claseze fara urmari plangerea pentru viol depusa impotriva lui Julian Assange, refugiat din iunie 2012 in sediul ambasadei Ecuadorului la Londra pentru a scapa de un mandat european de arestare.

Politia britanica a atras atentia ca il va aresta pe Assange daca paraseste ambasada, pentru ca, atunci cand s-a refugiat in 2012, a incalcat conditiile eliberarii pe cautiune in Marea Britanie.

"Se pare ca guvernul britanic nu ii va acorda un permis de libera trecere lui Assange care poate continua sa locuiasca in ambasada" Ecuadorului, a subliniat presedintele socialist.