Coreea de Nord a lansat luni dimineata o noua racheta balistica din regiunea Wonsan de pe coasta sa de est, au anuntat autoritatile sud-coreene, citate de Reuters. Racheta ar fi zburat in jur de 450 de kilometri si ar fi cazut in zona economica exclusiva a Japoniei din Marea Japoniei, a declarat un oficial japonez, citat de Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Nu au fost detectate pagube produse de racheta, insa oficialii japonezi au subliniat ca "Aceasta lansare este extrem de problematica din perspectiva sigurantei transportului maritim si a traficului aerian si reprezinta o incalcare clara a rezolutiilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite."

Si Seulul a reactionat imediat, presedintele sud-coreean Moon Jae-in convocand de urgenta o reuniune a Consiliului National de Securitate.

Coreea de Nord a lansat in ultimele saptamani mai multe rachete balistice, sfidand apelurile internationale contra programului sau de inarmare.

Secretarul american al Apararii, Jim Mattis, a declarat recent ca orice solutie militara la criza din Coreea de Nord ar fi "tragica la o scara incredibila", iar Washington lucreaza la nivel international pentru a gasi o solutie diplomatica.