Aproape intreaga populatie a unui oras din Republica Centrafricana a fost fortata sa fuga in timp ce reluarea luptelor a provocat uciderea a 300 de oameni, a spus sambata un ministru, potrivit DPA, citata deAgerpres

Cresterea numarului persoanelor stramutate in plan intern este coplesitoare pentru serviciile guvernamentale deja aflate sub presiune, a declarat ministrul pentru probleme sociale, Virginie Baikoua, intr-un interviu telefonic pentru DPA.

Reluarea luptelor a fortat circa 100.000 de oameni sa fuga din Bria, un oras la aproape 600 km est de capitala Bangui, conform Natiunilor Unite. Alte 200 de persoane au fost ranite in timpul luptelor din ultimele doua saptamani, majoritatea civili. Sute de case au ars iar proprietatile au fost jefuite.

"Suntem pe cont propriu, guvernul trebuie sa ne ajute", a spus un locuitor din Bria, Philippe Zitongo. Comunitatea, a adaugat el, se simte inca amenintata. Regiunea din sud-estul tarii cunoaste o intensificare a luptelor intre militiile Seleka (majoritar musulmane) si cele anti-Balaka (crestine).