Nu exista "motive de alarma" cu privire la sanatatea reginei Elisabeta a II-a sau a sotului sau, printul Philip, a declarat joi o sursa apropiata Palatului Buckingham pentru AFP, dupa ce un tabloid a anuntat o reuniune de urgenta, potrivit News.ro.

Regina Elisabeta a II-a a Marii BritaniiFoto: Wikipedia

Aceasta sursa bine informata, care a cerut protectia anonimatului, a confirmat ca o reuniune cu intregul personal al Casei Regale urmeaza sa aiba loc joi, "asa cum se intampla de mai multe ori pe an".

"Nu exista motive de alarma", a adaugat sursa citata, cu privire la starea de sanatate a suveranei in varsta de 91 de ani ori a printului consort, in varsta de 95 de ani.

Numerosi jurnalisti si trecatori atrasi de agitatie au venit joi dimineata in fata Palatului Buckingham, resedinta reginei Elisabeta a II-a la Londra, in urma unui articol in care Daily Mail evoca o reuniune de urgenta "foarte neobisnuita".

Personalul suveranei din intreaga tara a fost convocat la palat joi "in urma unor zvonuri despre un anunt iminent cu privire la regina si ducele de Edinburgh", scrie tabloidul Daily Mail online.

Potrivit ziarului, Lordul Chamberlain, oficialul cu cel mai inalt rang de la Casa Regala, si secretarul privat al reginei Christopher Geidt urmau sa se adreseze personalului joi dimineata.

"Chiar daca reuniuni cu intregul personal sunt convocate ocazional, modul in care s-a facut acest lucru, in ultimul moment, este foarte neobisnuit si sugereaza ca se va anunta ceva major", a adaugat ziarul citand surse neidentificate.

Regina, care tocmai a implinit 91 de ani, a revenit miercuri la Londra, dupa ce a petrecut ca in fiecare an perioada de Paste in castelul sau Windsor, la vest de capitala britanica. Sotul sau Philip isi va sarbatori a 96-a aniversare in iunie.

Amandoi au aparut sanatosi miercuri, cand printul Philip a inaugurat o placa la un stadion de crichet, iar regina a primit-o pe Theresa May, venita sa o informeze cu privire la dizolvarea Parlamentului, care urmeaza sa fie inlocuit prin alegerile de la 8 iunie.