Administratia presedintelui american Donald Trump a decis sa anuleze un program initiat de fosta Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, in vederea promovarii unor mese mai sanatoase in cantinele scolare, cu mai putine grasimi, sare si zahar, informeaza marti AFP, citata deAgerpres.

Michelle Obama sarind cu sute de copiiFoto: Agerpres/AP

Departamentul pentru Agricultura al noii administratii a explicat luni intr-un comunicat ca noua reforma le va oferi scolilor americane 'o mai mare suplete' si ii va face pe copii sa nu mai arunce alimentele mai putin apetisante servite in cadrul programului de sanatate publica.

Programul care obliga scolile americane sa adopte cele mai bune standarde nutritionale pentru a beneficia de subventii guvernamentale, in cadrul unei legi adoptate in 2012, se numara printre cele mai mari reusite ale fostei Prime Doamne.

Aceasta initiativa, considerata cruciala in lupta impotriva obezitatii infantile, impunea restrictii in ceea ce priveste cantitatea de sare si zaharuri si impunea cresterea cantitatii de cereale integrale in mesele scolare.

Potrivit Departamentului pentru Agricultura al administratiei Trump, aceste exigente nutritionale au costat SUA si districtele scolare 1,2 miliarde de dolari in ultimii cinci ani.