Steeve Briois va prelua conducerea interimara a partidului francez de extrema dreapta Frontul National, dupa ce Jean-Francois Jalkh s-a retras din functie, in urma acuzatiilor de declaratii negationiste, scrie Le Figaro.

Anuntul a fost facut vineri de Louis Aliot, vicepresedinte al FN, pentru RMC si BFMTV. Steeve Briois este primar de Henin-Beaumont si vicepresedinte al FN.

Louis Aliot a explicat ca Jean-Francois Jalkh a preferat sa se retraga pentru a se putea "apara". Acesta fusese numit la conducerea partidului la inceputul saptamanii, dupa ce Marine Le Pen, calificata in turul doi al alegerilor prezidentiale, si-a anuntat retragerea.

Jean-Francois Jalkh a fost acuzat de declaratii negationiste, intr-un interviu acordat in 2000 si in care isi exprima indoiala fata de folosirea gazului Zyklon B in camerele de gazare.

Pe 25 aprilie, jurnalistul Laurent de Boissieu a scos la iveala un interviu cu profesorul universitar Megali Boumaza, in care Jean-Francois Jalkh afirma: "Trebuie sa fim capabili sa discutam aceasta problema (a camerelor de gazare, n.r.)", adaugand ca a fost surprins de seriozitatea si "rigoarea" argumentelor anumitor negationisti cum ar fi Robert Faurisson.

Acesta explica in interviu cum a cerut opinia unui chimist cu privire la gazul folosit de nazisti in camerele de gazare, respectiv Zyklon B.

"Consider ca din punct de vedere tehnic este imposibil, spun imposibil de folosit in (...) exterminarea in masa. De ce? Pentru ca dureaza mai multe zile pentru a decontamina camera (...) unde a fost folosit Zykli B", ar fi spus Jalkh.