Uniunea Europeana intentioneaza sa excluda sectorul serviciilor financiare din acordul financiar cu Regatul Unit, dupa Brexit, scrie marti publicatia online EUobserver, preluata de Xinhua.

Potrivit aceste surse, noile linii directoare ale UE privind negocierile de retragere a Regatului Unit prevad ca orice acord de liber schimb care ar permite Londrei - cel mai mare centru financiar din Europa - accesul in continuare la pietele europene este conditionat de acceptarea standardelor de reglementare si supraveghere ale Uniunii.

Pozitia anterioara a UE era mai moderata, prevazand doar ca viitorul acord comercial nu trebuie sa "pericliteze stabilitatea financiara a Uniunii" si trebuie sa ofere protectie impotriva avantajelor concurentiale inechitabile.

Noua pozitie ar urma sa fie discutata la nivel politic joi, intre ministrii pentru afacerile europene ale UE27. Proiectul a fost convenit luni de consilierii sefilor de stat si de guvern europeni, in vederea summitului de sambata consacrat retragerii Regatului Unit din UE, potrivit Agerpres.