Inca doua persoane au fost ucise in Venezuela, in manifestatiile pro si anti-guvernul presedintelui Nicolas Madura, ceea ce ridica bilantul total al celor trei saptamani de proteste la 23, a declarat Avocatul Poporului, Tarek Saab, precizand ca mai multi oameni au fost raniti grav si sunt "intre viata si moarte", relateaza BBC News.

Un barbat a fost impuscat mortal la o manifestatie proguvernamentala din orasul Merida, iar un altul a fost ucis in orasul Barinas, aflat in apropiere, potrivit News.ro.

Guvernatorul statului Merida, Henrique Capriles, unul dintre principalii lideri de opozitie din tara, a scris pe Twitter ca "grupari paramilitare" sunt responsabile pentru crime.

Douasprezece persoane au fost ucise in manifestatii pro si anti-guvernamentale luna aceasta, iar alti 11 au murit vineri, cand o brutarie din caracas a fost jefuita de protestatari.

Acestea sunt cele mai mari proteste din ultimii trei ani si pun presiune suplimentara asupra presedintelui pentru a negocia cu opozitia si a gasi o solutie pentru grava criza economica si alimentara din Venezuela.

Urmatoarele alegeri ar trebui sa aiba loc in 2019, dar opozitia acuza ca tara este aproape de o prabusire completa, iar inflatia ar putea sa treaca de 700% pana la finele anului 2017.