Un adolescent din trupele de cercetasi a salvat, marti, viata presedintelui insulelor Maldive, Maumoon Abdul Gayoon, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintiei, Mohammed Shareef. Potrivit oficialului, baiatul in varsta de 15 ani a iesit din multime si a apucat cutitul unui barbat care a incercat sa-l injunghie pe seful statului, noteaza CNN.

"Un baiat curajos i-a salvat presedintelui viata", a spus Shareef, precizand ca Maumoon Gayoom nu a fost ranit.

Barbatul si-a ascuns cutitul intr-un steag si a asteptat sosirea presedintelui si cand acesta s-a apropiat a incercat sa il injunghie. Cand atacatorul a sarit din multime tanarul Mohammed Jaisham Ibrahim a apucat lama cutitului si l-a impins pe atacator. In urma incidentului baiatul s-a taiat la mana. El a fost transportat imediat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Presedintele Maumoon Gayoom nu a fost ranit in timpul atacului. Camasa sa a fost sfasiata de a doua incercarea a atentatorului de a-l injunghia, insa trupul nu i-a fost atins. Atacatorul, in varsta de 20 de ani, a fost imobilizat de catre fortele de securitate. Potrivit lui Shareef, este foarte probabil ca atacul sa fi fost comis de adversarii politici ai lui Gayoom.

Presedintele Maumoon Abdul Gayoon, in varsta de 70, se afla in fruntea statului maldives inca din 1978 si datorita lui tara a fost transformata intr-o destinatie turistica foarte importanta.