Garda Nationala, infiintata de Vladimir Putin, se afla in perioada de teste, inainte de a interveni pentru a inabusi potentiale tulburari inainte de alegerile prezidentiale care vor urma, potrivitThe Independent.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Testele le vor permite celor aproximativ 350.000 de militari sa isi "exerseze pregatirea in ceea ce priveste combaterea activitatii subversive, formatiunilor extremiste si teroriste", a declarat biroul de presa al fortei.

Insa, criticii guvernului lui Putin si-au exprimat ingrijorarea fata de aceasta Garda Nationala si se tem ca va fi folosita pentru a inabusi opozitia.

Cei mai multi dintre soldati au fost, anterior, membri ai altor forte de securitate interna si au luat parte la crearea Garzii din 2016.

Forta este condusa de Viktor Zolotov, un fost bodyguard si partener de judo al presedintelui rus.

Cu toate ca existenta acesti Garzi este vazuta ca o miscare asupritoare, acesta nu este un fenomen rusesc unic. Statele Unite ale Americii, printre altele, a avut o Garda Nationala, inca din 1903. Acest organism a fost folosit de la tulburarile interne de la protestele sindicale din 1992 si pana la recentele proteste negre din Ferguson, Missouri.