Presedintele Donald Trump a rostit vineri seara un discurs concentrat pe crearea de noi locuri de munca pentru muncitorii americani "uitati de sistem" si pe promisiunile economice din campanie, cu ocazia participarii la prezentarea celui mai mare avion Boeing din familia Dreamliner. Dupa discurs, liderul de la Washington a participat la un tur al fabricii Boeing din Charleston, transmite NBC News.

"Exact asa cum voi ati construit acest avion incredibil din spatele meu, noi vom reconstrui aceasta natiune si ne vom asigura ca fiecare comunitate uitata va avea un viitor stralucit. Muncitorul american va castiga intotdeauna", a declarat presedintele Donald Trump in cadrul primului discurs rostit in afara Casei Albe, potrivit News.ro.

Miliardarul republican a promis ca va reduce obstacolele din calea productiei americane de bunuri si va continua sa forteze multinationalele sa readuca locurile de munca in Statele Unite.

De asemenea, presedintele a precizat ca vor exista penalitati mari pentru acele multinationale care vor continua sa produca bunuri pentru piata americana in tarile vecine, unde mana de lucru este mai ieftina, un exemplu elocvent in acest sens fiind Mexic.

"Dumnezeu sa binecuvanteze America... si sa binecuvanteze Boeing", a concluzionat liderul de la Casa Alba.

Donald Trump s-a intalnit si cu directorul executiv al Boeing, Dennis Mulenburg, care face parte din "Initiativa Locuri de Munca in Productie".

In decembrie, presedintele american a reactionat dur pe Twitter, cerand anularea imediata a unui proiect in valoare de 4 miliarde de dolari pentru construirea unei noi flote prezidentiale Air Force One de catre Boeing. Reactia miliardarului republican a dus la prabusirea imediata a actiunilor companiei, care a reusit intre timp sa renegocieze programul Air Force One.