Nominalizarea de catre Donald Trump a lui Nikky Haley in postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU a fost aprobata marti cu o foarte larga majoritate de catre Senatul american, transmit agentiile internationale de presa, potrivit Agerpres.

Rezultatul votului din Camera superioara a fost de 96 "pentru", fata de doar 4 "contra".

Haley, 45 de ani, actuala guvernatoare a statului Carolina de Sud, va demisiona din aceasta functie inainte de a-si prelua postul la Natiunile Unite, in New York, releva DPA.

In ciuda lipsei de experienta internationala, aceasta fiica a unor imigranti indieni a impresionat aparent mai multi membri ai opozitiei, gratie unei linii mai putin izolationiste si unilaterale decat aceea a presedintelui Donald Trump, care a adoptat "America mai intai" ca principiu al politicii externe, noteaza AFP.

Agentia mentionata aminteste ca Nikky Haley l-a criticat moderat pe Donald Trump in timpul campaniei pentru alegerile primare si a sustinut un rival al acestuia, Marco Rubio. Dar ea nu a taiat niciodata puntile cu magnatul republican care, odata ales, a nominalizat-o rapid pentru postul de la Natiunile Unite. Ea este una dintre cele patru femei din cei 21 de membri ai echipei guvernamentale numite de noul presedinte.

Desi cu putina experienta in relatii externe, Haley i-a surprins pe parlamentari exprimandu-si clara opozitie la comportamentul Rusiei in Siria si Ucraina, ca si prin angajamentul sau de a consolida NATO, in directa contrapunere cu afirmatiile facute de liderul american, remarca si agentia EFE.