Presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, i-a raspuns luni lui Donald Trump ca nu doreste "nici confruntare, nici supunere" si a anuntat negocieri bilaterale urgente cu tarile semnatare ale Tratatului Transpacific (TPP), transmite AFP, citata de Agerpres.

"Nici confruntare, nici supunere: soluția se află în dialog și negociere", a declarat Enrique Pena Nieto în cursul unei conferințe de presă.

Președintele mexican a mai anunțat că țara sa va deschide "imediat" negocieri bilaterale cu țările semnatare ale TPP, acord din care Donald Trump a semnat luni retragerea Statelor Unite.

"Mexicul nu crede în ziduri", dar în "poduri" a adăugat șeful statului mexican. "Vom acționa pentru o frontieră care ne unește, nu pentru una care ne separă", a adăugat el.

Enrique Pena Nieto a cerut Statelor Unite "să garanteze un tratament omenesc și să respecte drepturile migranților mexicani".

În timpul campaniei sale, omul de afaceri american și-a luat angajamentul să ridice un zid la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, finanțat, a dat el asigurări, de Ciudad de Mexico.