Germania va avea nevoie de o noua strategie economica orientata spre Asia, daca noua administratie americana va incepe razboiul comercial cu China, a afirmat vineri vicecancelarul Sigmar Gabriel, la cateva ore dupa ce presedintele american, Donald Trump, a depus juramantul, si a avertizat ca se asteapta la o "cursa dura", scrie Reuters, citata de Agerpres.

Ceea ce am auzit astazi are un ton foarte nationalist", a declarat Sigmar Gabriel intr-un interviu acordat postului national de televiziune ZDF, prima reactie a unui oficial german dupa investirea presedintelui Donald Trump. "Cred ca trebuie sa ne pregatim pentru o cursa dura", a avertizat el.

Sigmar Gabriel a adaugat ca noul presedinte american "a fost extrem de serios" in discursul sau de investire, fapt ce inseamna ca isi va respecta promisiunile in privinta comertului si in alte domenii.

Europa si Germania trebuie sa ramana unite "pentru a-si apara interesele comune", a mai declarat el.

Statele Unite sunt cel mai mare partener comercial al Germaniei, iar Donald Trump a avertizat ca administratia sa va impune o taxa vamala de 35% pentru masinile producatorului german BMW asamblate in Mexic si exportate in SUA.