Salvatorii au eliberat vineri opt persoane despre care s-a descoperit ca sunt in viata sub avalansa care a ingropat un hotel montan de lux in urma cu aproape doua zile.

Supravietuitorii, luati cu elicopterulFoto: Captura RAI

17.11: Il Messagero scrie ca romanca si cei doi copii au fost salvati.

16.26 Autoritatile italiene au anuntat ca printre cei opt supravietuitori salvati vineri se numara sotia si fiul lui Giampiero Parete, barbatul care a dat alarma privind tragedia, relateaza Corriere della Sera, citat de News.ro.

Anterior, presa a scris ca sotia si copiii lui Parete ar fi romani. Initial, presa a scris ca ar putea fi vorba de fiica, nu fiul lui Parete. Deocamdata nu exista, insa, informatii despre fetita.

De asemenea, politistul Domenico Di Michelangelo, sotia sa Marina si copilul lor de sase ani au fost scosi din hotelul distrus. Supravietuitorii au fost dusi la spitalele din Pescara si L'Aquila.

14.06Autoritatile au revizuit la opt bilantul persoanelor gasite vii vineri, in hotelul lovit de avalansa, in zona bucatariei, intr-o camara, relateaza La Reppublica, citata de News.ro. Oamenii au reusit sa aprinda un foc pentru a se incalzi. Printre supravietuitori sunt doi copii, dintre care o fetita de sase ani. Acestia, impreuna cu alte doua persoane au fost scoase si par sa fie in stare buna.

13.52: Printre supravietuitori se numara si o fetita. Il Quotidiano scrie ca ar putea fi fetita romancei disparute in avalansa

"Sunt in viata. Vorbim cu ei", a declarat Luca Cari, purtator de cuvant al pompierilor, aflat la fata locului.

Cari spune ca sunt sase supravietuitori, dar un reprezentant al Salvatorilor Alpini a declarat ca este vorba de cinci persoane.

Una dintre ele este o fetita, a afirmat ministrul adjunct de interne, Filippo Bubbico, care a facut declaratii din orasul Penne din apropiere, de unde supravegheaza operatiunle.

La fata locului au fost trimise elicoptere cu echipamente si cu medici pentru a incerca sa scoata si sa evacueze supravietuitorii.

Reamintim ca printre cei disparuti in avalansa care a acoperit Hotelul Rigopiano, (Farindola) se numara si o romanca, impreuna cu cei doi copii.

Imagini cu hotelul acoperit de zapada:

Vom reveni