Presa americana a facut o lista scurta cu lucruri la care ar trebui sa fim atenti la aceasta ceremonie: reactia si raspunsul lui Trump vizavi de critici, principalul mesaj al sau, cat si la audienta. Ca bonus, locul patru pe lista vizeaza... parul lui Trump.

HotNews.roFoto: Hotnews

Washington Postscrie ca ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump se anunta a fi cea mai "mica" petrecere din ultimii ani. Desi este greu de prezis un numar de oaspeti, pare destul de clar ca after-party-urile vor lipsi. Trump gazduieste doar trei baluri oficiale, mult mai putine decat predecesorii sai.

In timp ce Michelle Obama isi ia la revedere de la Casa Alba, bliturile sunt atintite catre Ivanka Trump, fiica presedintelui, vazuta ca adevarata prima doamna a SUA, potrivit CNN. Ivanka le-a spus insa reporterilor ca este "nepotrivit" sa se sugereze ca ea va actiona ca prima doamna dupa ce tatal isi incepe mandatul.

The Hilla facut o lista scurta cu lucruri la care ar trebui sa fim atenti la aceasta ceremonie: reactia si raspunsul lui Trump vizavi de critici, principalul mesaj al sau, cat si la audienta. Ca bonus, locul patru pe lista vizeaza... parul lui Trump.

Un invatator care preda elevilor de clasa a patra a refuzat sa urmareasca alaturi de acestia discursul pe care presedintele ales il va tine la ceremonia de investire, desi aceasta decizie a starnit reactii puternice in afara districtului scolar. Acesta a spus scurt si la obiect ca refuzul se datoreaza limbajului si comportamentului pe care republicanul le-a scos la iveala de nenumarate ori, potrivitUSA Today.

CNN scrie ca reverendul Robert Jeffress, un pastor cu o lunga istorie de remarci incendiare despre musulmani, mormoni, catolici si homosexuali este programat sa predice la un serviciu privat pentru presedintele ales Trump si familia sa, vineri, cu putin timp inainte ca Trump sa depuna juramantul.

Rev. Jeffress este un Baptist din sud care a militat puternic pentru Trump in ultimele luni ale alegerilor prezidentiale si este un membru al consiliului sau consultativ evanghelic. "Il iubesc pe tipul asta!", a spus Trump despre Jeffress.

Liderii unui grup ad hoc de protestatari, infuriati de rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA, au promis proteste care sa intrerupa ceremonia de investire in functie a lui Donald Trump si blocarea accesului publicului la eveniment. Grupul DisruptJ20 a confirmat trimiterea altor grupuri de manifestanti la intrarile in National Mall, unde sunt asteptati sute de mii de oameni, la evenimentul de investire in functie a presedintelui ales al SUA, republicanul Donald Trump, relateazaReuters.