Este important ca noul guvern sa se formeze rapid, pentru a reduce incercarile straine de implicare in afacerile interne ale Macedoniei, a declarat, intr-un interviu pentru revista italiana La Verita, ministrul macedonean de externe Nikola Poposki, care a spus ca tara sa s-a confruntat cu o puternica presiune politica, venita in special din partea Fundatiei pentru o Societate Deschisa, finantata de George Soros si despre ale carei activitati a afirmat ca sunt "inacceptabile", transmite luni agentia de presa macedoneana MIA, citat de Agerpres.

"Aproximativ 90% din fondurile primite de organizatiile non-guvernamentale din Macedonia vin de la una si aceeasi sursa. Multe dintre aceste organizatii beneficiare sunt implicate aproape exclusiv in politica, lucru pe care ar trebui sa il faca numai partidele. Insa aici avem ONG-uri care actioneaza in politica sub acoperirea de organizatii umanitare", a declarat seful diplomatiei macedonene.

"In mod clar, acest lucru nu poate fi acceptat intr-o tara straina (...) De fapt, aceste organizatii se afla in spatele presiunilor media si influentei necorespunzatoare asupra opiniei publice. Declanseaza lupte politice care, printr-o coincidenta bizara, pun mereu presiune asupra unei singure tabere politice. Si sprijina intotdeauna coalitia socialista. In opinia noastra, acest lucru destabilizeaza tara", a afirmat Nikola Poposki.

El a adaugat ca Macedonia s-a confruntat cu perioade dificile in timpul crizelor politice din 2015 si 2016, dar ca acum este pregatita sa iasa mai puternica din aceste presiuni.