Cel putin 37 de oameni si-au pierdut viata, luni dimineata, dupa ce un avion cargo turcesc s-a prabusit in Kirghizstan peste un sat, a anuntat ministerul kirgiz, al Situatiilor de Urgenta. Printre victime sunt si sase copii.

Avion prabusit in KirghizstanFoto: Captura YouTube

UPDATE 11.50"Potrivit primelor concluzii ale specialistilor, a fost o eroare de pilotaj", a declarat prim vicepremierul kirghiz Muhametkali Abulgaziev (AFP, News.ro)

UPDATE 10.29Un bilant inca preliminar ridica la 37 numarul celor morti in urma prabusirii avionului, care a alunecat sute de metri prin sat.

Potrivit administratiei aeroportuare, avionul trebuia sa faca o escala la Manas, langa capitala Bishkek, in cursa pe care o efectua intre Hong Kong si Istanbul.

Aeronava s-a prabusit cand a incercat sa aterizeze in conditii de vizibilitate redusa.

Ministrul pentru Situatii de Urgenta din Kirghizstan a declarat ca echipele de salvare au descoperit trupul neinsufletit al unui pilot precum si trupurile a 15 localnici ale caror case se aflau in zona unde s-a prabusit avionul Boeing 747.

15 cladiri din localitate au fost afectate de prabusire, a spus Mukhamed Svarov, seful centrului pentru managementul crizelor.

Ministerul kirghiz al transporturilor a informat ca la bordul avionului erau cinci persoane. Ministerul a identificat aeronava ca fiind un Boeing 747-400 al Turkish Airlines, dar compania a transmis ca apartinea altei firme turcesti, ACT Airlines.