Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a negat din nou acuzatiile potrivit carora Rusia s-ar fi aflat in spatele actiunii de piratare a mailurilor unor lideri democrati in perioada alegerilor prezidentiale din America si a sustinut ca se incearca, de fapt, delegitimizarea lui Donald Trump.

Julian Assange, fondatorul WikileaksFoto: Agerpres/AP

realclearpolitics.com a difuzat extrase din interviul pe care Assange l-a acordat televiziunii conservatoare Fox News si care va fi transmis marti seara, in SUA. Acest interviu vine la cateva zile dupa ce administratia Obama a expulzat din SUA 35 de agenti rusi si a impus sanctiuni asupra celor mai importante servicii de informatii ruse, inclusiv impotriva a patru inalti ofiteri din cadrul serviciului secret al armatei ruse (GRU), despre care Casa Alba crede ca a ordonat atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat si a altor organizatii politice.

Julian Assange s-a intrebat in acest interviu de ce a urmat un raspuns "atat de dramatic" dupa ce WikiLeaks a publicat mailurile unor lideri democrati.

"Ei bine, raspunsul este evident. Incearca sa delegitimizeze administratia cand preia Casa Alba. Incearca sa spuna ca presedintele ales Trump nu este un presedinte legitim".

Intrebat daca poate afirma "1.000%" ca nu a primit informatiile legate de Partidul Democrat si de mailurile lui John Podesta de la "Rusia sau de la cineva asociat cu Rusia", Assange a raspuns:

"Da. Putem spune, am spus- in mod repetat in ultimele doua luni ca sursa noastra nu este guvernul rus si nu este o entitate de stat".

"Dar, daca ne uitam la cea mai recenta declaratie a guvernului american, care dateaza din 29 decembrie, ok, avem cinci ramuri diferite ale guvernului, Trezoreria, DHS, FBI, Casa Alba care isi prezinta acuzatiile pentru a sprijini decizia lui Obama de a alunga 29 de diplomati rusi. Ce lipseste din aceste declaratii? Cuvantul WikiLeaks. Este foarte straniu", a adaugat Assange.