Regina Silvia a Suediei, care a implinit vineri 73 de ani, a fost spitalizata sambata din cauza unor ameteli persistente, insa starea ei de sanatate nu prezinta motive de ingrijorare, au anuntat reprezentantii casei regale suedeze, citati de Le Figaro, scrie News.ro. "Regina a fost spitalizata aseara (vineri - n.red.), tarziu", la Spitalul Universitar Karolinska din Stockholm, a precizat casa regala a Suediei intr-un comunicat.

"Regina sufera din cauza unei raceli de ceva vreme si a acuzat o stare de ameteala in seara de vineri. Regina a fost internata, sambata, pentru a fi monitorizata de medici si pentru a efectua o serie de analize. Se simte destul de bine, tinand cont de circumstantele starii sale", a precizat acelasi comunicat oficial.

Potrivit cotidianului suedez Expressen, regina a acuzat ameteli persistente in timpul traditionalului concert de Craciun ce a fost organizat in teatrul Castelului regal Drottningholm, resedinta principala a regelui Carl XVI Gustaf si a reginei Silvia, aflat in apropiere de Stockholm. Printesa Madeleine, fiica cea mica a cuplului regal, a ramas alaturi de mama ei in noaptea de vineri spre sambata.

Nascuta in Germania si crescuta in Brazilia, regina Silvia este o suverana discreta dar apreciata de cetatenii suedezi pentru actiunile ei caritabile si pentru simplitatea ei. Regina Silvia ocupa - alaturi de fiica ei cea mare, printesa mostenitoare Victoria - primul loc in sondajele de popularitate care ii vizeaza pe membrii casei regale suedeze.

Silvia Renate Sommerlath s-a nascut pe 23 decembrie 1943 la Heidelberg, in landul german Bade-Wurttemberg, dintr-o mama braziliana si un industrias german, Walther Sommerlath, care a condus o uzina de armament intre 1939 si 1943.

Insarcinata cu primirea personalitatilor prezente la Jocurile Olimpice din 1972, Silvia l-a impresionat pe Carl Gustaf, in acea vreme print mostenitor al Suediei, cunoscut pana atunci mai degraba pentru pasiunea lui pentru automobilele de lux.

Casatoria lor a avut loc pe 19 iunie 1976, la trei ani dupa ce Carl Gustaf a devenit rege, iar suedezii au primit-o cu bratele deschise pe tanara regina, o bruneta eleganta, cu un zambet larg si o frumusete clasica, ale carei origini "din popor au fost pe placul cetatenilor din aceasta tara in care egalitatea civila, politica si sociala reprezinta o chestiune deosebit de importanta.

Regele Carl XVI Gustaf si regina Silvia a Suediei au impreuna trei copii: printesa mostenitoare Victoria, nascuta pe 14 iulie 1977, printul Carl Philip, nascut pe 13 mai 1979, si printesa Madeleine, nascuta pe 10 iunie 1982.