Un tribunal militar a condamnat-o joi la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pe o tarana studenta in varsta de 21 de ani care a incercat sa intre in Siria pentru a se alatura unui combatant al organizatiei teroriste Stat Islamic, de care s-a indragostit pe internet, scrie AFP.

Varvara Karaoulova, studenta la filosofie la Universitatea de Stat din Moscova, a fost orpita in Tucia in iunie 2015, in timp ce incerca sa treaca frontiera siriana pentru a se alatura, potrivit propriilor declaratii, iubitului ei in Siria unde lupta alaturi de Statul Islamic.

Acuzata ca a vrut sa se alature "unei organizatii considerate teroriste", studenta a respins acuzatiile, afirmand ca dorea doar sa il regaseasca pe omul de care s-a indragostit pe internet.

Instanta a considerat ca Varvara Karaoulova,care a ramas calma in timpul citirii sentintei, avea intentii criminale in privinta calatoriei in Siria si "opinii llegate de islamul radical".

Avocatul sau Serghei Badamchine a denuntat un verdict "foarte dur si nejustificat", adaugand ca clienta sa a facut deja apel la decizie.

Procurorul Mikhail Reznitchenko, care a solicitat o pedeapsa de 5 ani, s-a declarat multumit de decizia instantei.