Militantii Statului Islamic planuiesc atacuri impotriva Marii Britanii si a aliatilor sai, in timp ce Rusia incearca sa ii distruga pe opozantii presedintelui sirian Bashar al-Assad, transformand tara in desert, a declarat seful Serviciului de Informatii Externe britanic, Alex Younger, citat de Reuters.

In primul sau discurs important dupa numirea in aceasta functie de top, in anul 2014, Alex Younger a afirmat ca Marea Britanie se confrunta cu o amenintare terorista fara precedent.

"Chiar in timp ce eu vorbesc, strucurile de planificare de atacuri externe din cadrul Daesh (Statul Islamic - n.red.), chiar daca se confrunta cu amenintari militare, pregatesc atacuri violente impotriva Marii Britanii si a aliatilor nostri, fara sa fie nevoiti sa paraseasca Siria", a declarat Alex Younger.

De asemenea, seful spionajului britanic a acuzat Rusia si regimul condus de Bashar al-Assad ca impiedica victoria asupra Statului Islamic si sfarsitul razboiului civil din Siria: "Rusia si regimul sirian creeaza un desert pe care il numesc "pace". Tragedia oamenilor de acolo ne rupe inima. Nu putem fi la adapost de amenintarile de acolo atata timp cat razboiul civil nu ia sfarsit".