Hillary Clinton si-a exprimat miercuri seara dezamagirea fata de infrangerea pe care a suferit-o in fata lui Donald Trump, in prima sa aparitie publica de dupa alegerile prezidentiale de la 8 noiembrie, relateaza BBC News citat de news.ro. Fosta candidata democrata a declarat intr-un discurs pe care l-a sustinut la Washington DC ca nu voia sa mai iasa din casa.

Ea a spus, la o asociatie de binefacere pentru copii, ca alegerile prezidentiale i-au afectat pe multi americani.

Clinton a obtinut victoria in votul popular, insa a fost infranta in Colegiul Electoral.

"Acum, recunosc, sa vin aici in aceasta seara nu a fost cel mai usor lucru pentru mine", a declarat ea la Children's Defense Fund.

"De cateva ori, saptamana trecuta, tot ceea ce-mi doream era sa ma ghemuiesc cu o carte buna in mana si sa nu mai ies niciodata din casa", a marturisit fosta Prima Doamna.

"Stiu ca multi dintre voi sunteti profund dezamagiti de rezultatul alegerilor. Si eu sunt, mai mult decat as putea spune in cuvinte", a continuat ea.

"Stiu ca nu este usor. Stiu ca saptamana trecuta multa lume s-a intrebat daca America este tara care credeam noi ca este", a spus ea.

"Disensiunile expuse de aceste alegeri sunt profunde, insa va rog sa ma ascultati", a continuat ea.

"America este demna (de incredere)l. Copiii nostri merita efortul. Credeti in tara noastra, luptati pentru valorile noastre si nu renuntati vreodata", a subliniat Clinton.

In discursul prin care si-a recunoscut infrangerea, saptamana trecuta, Clinton i-a indemnat pe americani sa-i ofere lui Donald Trump sansa de a conduce.

De atunci ea a ramas discreta, desi a fost vazuta plimbandu-se.

Intr-un apel telefonic, dezvaluit de presa americana, ea a dat vina infrangerii pe care a suferit-o in alegerile prezidentiale pe directorul FBI James Comey, care a anuntat o noua ancheta cu privire la folosirea unui server privat de e-mail pe cand era secretar de Stat pe ultima suta de metri a campaniei electorale, inainte de vot.