Purtatorul de cuvant al militantilor pakistanezi din Al-Qaida a declarat, sambata, ca organizatia sa nu ataca femei si a dezmintit categoric implicarea acesteia in asasinarea fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto - relateaza Reuters. "Este un complot al guvernului, al armatei si al serviciilor de informatii" a adaugat reprezentantul lui Baitullah Mehsud, banuit ca ar conduce operatiunile Al -Qaida in Pakistan. Mai mult, acesta si-a exprimat "tristetea" fata de moartea fostului premier, noteaza France Presse.

Guvernul pakistanez anuntase, vineri, ca Mehsud este responsabil de asasinarea fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto. De altfel, Executivul de la Islamabad a difuzat o conversatie telefonica interceptata de serviciile pakistaneze de informatii, in care liderul teroristilor Al-Qaida din Pakistan ii felicita pe autorii atentatului in urma caruia si-a pierdut viata Bhutto.

Intre timp, reprezentantii partidului fostului premier vor anunta, duminica, daca vor participa la alegerile legislative si provinciale programate sa se desfasoare pe 8 ianuarie, sau va boicota scrutinul. De altfel, Comisia Electorala urmeaza sa aiba luni o reuniune de urgenta a anului trecut, pentru a discuta despre situatia alegerilor prevazute sa desfasoare in Pakistan.