Fundatia Clinton a confirmat ca a primit o donatie de un milion de dolari din Qatar, in timp ce Hillary Clinton era secretar de stat, fara a informa Departamentul de Stat, informeaza Reuters.

Clinton, in prezent candidata la presedintia Statelor Unite, promisese ca va permite ministerului de externe american sa revizuiasca donatiile de la guverne straine pentru fundatia sa si a sotului ei, fostul presedinte Bill Clinton, scrie Agerpres.

Oficialitati din Qatar au promis banii in 2011, pentru a marca implinirea varstei de 65 de ani de catre Bill Clinton, si intentionau sa il intalneasca pe fostul sef al Casei Albe in 2012 si sa ii inmaneze personal cecul.

Informatia apare intr-un e-mail de la un oficial al fundatiei catre John Podesta, seful de campanie al lui Hillary Clinton, printre cele cateva mii de mesaje piratate, publicate luna trecuta de WikiLeaks.

Inainte de a fi numita secretar de stat, in 2009, Hillary Clinton a semnat un acord in privinta eticii, aplicabil fundatiei familiei sale, pentru a evita impresia ca donatorii bogati pot influenta politica externa a Statelor Unite. Fundatia a anuntat ca nu va mai accepta donatii de la guverne straine daca Hillary Clinton este aleasa presedinte al SUA pe 8 noiembrie.