O televiziune privata pakistaneza - ARY- a anuntat, vineri dimineata, ca asasinarea fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto, a fost revendicata de reteaua terorista Al-Qaida. Informatia nu a fost confirmata, deocamdata, de alte surse. Pe de alta parte, televiziunea CNN a difuzat un mesaj pe care Bhutto il adresa Statelor Unite, in care avertiza ca in cazul in care va fi ucisa, intreaga vina ii apartine presedintelui Pervez Musharraf. Autoritatile din Pakistan au anuntat ca nu este la curent cu o posibila implicare a retelei teroriste in asasinarea lui Bhutto.

Intre timp, un avion militar purtand ramasitele pamantesti ale fostului premier pakistanez Benazir Bhutto a aterizat in noaptea de joi spre vineri la Sukkur, un aeroport din apropiere de Larkana. Sotul sau, impreuna cu cei trei copii ai lor au sosit mai devreme din Dubai, unde locuiesc, si s-au deplasat apoi cu avionul militar catre locul in care fostul premier pakistanez va fi inmormantat. Vineri la pranz, Benazir Buttho a fost inmormantata in cimitirul familial Garhi Khuda Baksh, alalturi de tatal sau. Presedintele Musharraf a decretat trei zile de doliu national.

Violente in Pakistan, dupa moartea lui Bhutto

Focuri de arma, incendierea magazinelor sau a unor autovehicule, blocarea drumurilor - acestea sunt reactiile populatiei din Pakistan in urma anuntului privind moartea fostului premier, Benazir Bhutto. Mai multe persoane si-au pierdut viata sau au fost ranite, insa autoritatile nu au putut confirma numarul exact al victimelor. Politia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i calma pe protestatari, care scandau sloganuri impotriva presedintelui pakistanez Pervez Musharaf.

Autoritatile din Pakistan au decis sa inchida, pentru trei zile, bancile, scolile si anumite societati comerciale, se arata intr-un comunicat al Ministerului pakistanez de Interne, citat de agentiile internationale de presa.