Trei cetateni israelieni de etnie araba suspectati de apartenenta la reteaua terorista Stat Islamic au fost arestati dupa descoperirea unui tunel intre Israel si teritoriul palestinian Cisiordania, informeaza site-ul YnetNews.com citat de Mediafax.

Cei trei militanti islamisti au fost arestati joi seara, in oraselul israelian Taibe, in cursul unei operatiuni a Politiei israeliene in colaborare cu Shin Beth, Serviciul israelian de informatii interne.

Arestarile au avut loc dupa ce armata israeliana a descoperit un coridor subteran care facea legatura intre Israel si Cisiordania. Doi dintre suspecti calatorisera de mai multe ori in Siria, unde au avut contacte cu membri ai organizatiei teroriste sunnite Stat Islamic. Conform autoritatilor israeliene, cei trei au incercat sa declanseze un incendiu pe un stadion din Israel in timpul unui concert.

Militantii au recunoscut acuzatiile, afirmand ca planul atacului fusese inspirat de reteaua terorista Stat Islamic.

In urma cu cateva zile, un cetatean israelian de etnie araba a ucis doua persoane si a ranit alte cinci, in orasul Ierusalim, inainte de a fi impuscat mortal de autoritati.