O grupare greaca necunoscuta, declarandu-se "national-socialista", a revendicat joi pe internet ca a incendiat la sfarsitul lunii august un centru administrat de refugiati din centrul Atenei, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Incendiul nu s-a soldat cu victime sau raniti, insa a provocat importante pagube materiale care au determinat mutarea in alta cladire a persoanelor din interior.

Gruparea, care a semnat in limba greaca "Lupii solitari ai luptei autonome national-socialiste", sustine ca a vrut sa denunte astfel infiltrarea jihadistilor in fluxul de refugiati si migranti primiti in Grecia.

Intr-o inregistrare video cu o durata de aproximativ 15 minute postata pe YouTube, membri ai gruparii i-au avertizat pe migranti si sustinatorii lor ca, "daca nu inceteaza sa raspandeasca teroarea, vor culege furia grecilor".

Atacul a fost comis la 24 august cu ajutorul unui dispozitiv incendiar impotriva centrului Notara, situat in cartierul contestatar Exarchia din Atena, unde dormeau vreo suta de refugiati si migranti.

Pana in prezent, afluxul de refugiati si migranti care din 2015 au intrat in Grecia dinspre Turcia in incercarea de a ajunge in Europa de Vest a dus la rare si minore incidente xenofobe.

Autoritatile elene sunt constiente totusi de posibilitatea ca situatia sa degenereze, intr-o tara in care formatiunea neonazista Zori Aurii este a treia forta in parlament, nevoita in acelasi timp sa raspunda in fata justitiei, dupa ani de impunitate, pentru o serie de violente sangeroase.