O delegatie rusa va sosi in Egipt pentru a decide daca zborurile catre tara ar trebui sau nu sa fie reluate, dupa ce un avion rusesc de pasageri a fost aruncat in aer, ducand la moartea tuturor pasagerilor, in octombrie anul trecut, informeaza Reuters.

Expertii vor evalua atat securitatea, cat si reformele tehnice adoptate de Egipt, potrivit Ministerului egiptean al Aviatiei Civile.

"O delegatie rusa de nivel inalt va sosi la Cairo maine pentru a stabili daca pot fi reluate zborurile intre Rusia si Egipt", a declarat ministerul.

Airbus A321, operat de Metrojet, transporta turistii rusi din statiunea egipteana de langa Marea Rosie, Sharm al-Sheikh catre St. Petersburg cand acesta s-a prabusit peste Sinai, ducand la decesul a tuturor celor 224 de persoane aflate la bord.

Gruparea terorista Stat Islamic a declarat ca prabusirea avionului a avut loc cu ajutorul unei bombe de contrabanda pusa intr-o bautura.

Rusia si guvernele occidentale au confirmat rapid ca o bomba a dus la prabusirea avionului, iar presedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a declarat mai tarziu ca a fost vorba despre un act de terorism.

Drept urmare, Rusia a anulat zborurile spre Egipt, fapt ce a inrautatit lucrurile pentru turismul egiptean, un colac de salvare al unei economii deja subreda.