Cel putin 30 de rebeli au fost ucisi si cateva zeci raniti duminica in Siria, in apropierea granitei cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activisti citati de Xinhua. Un terorist sinucigas si-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib.

Un alt grup de activisti, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a confirmat explozia si a precizat ca teroristul s-a sinucis astfel intr-un autobuz care transporta rebeli din Turcia in Siria. OSDO, cu sediul la Londra, afirma ca printre victime se afla si graniceri turci, ceea ce ar plasa incidentul pe teritoriul Turciei, informeaza Agerpres.

Xinhua mentioneaza ca de la izbucnirea crizei din Siria au mai avut loc explozii in apropierea frontierei cu Turcia, ca urmare a tensiunilor dintre factiunile rebele, iar guvernul de la Damasc a acuzat Ankara de facilitarea trecerii rebelilor din Turcia in Siria. Provincia Idlib este controlata in mare parte de Jaish al-Fateh (Armata Cuceririi), cu exceptia catorva sate de loialisti.