Manifestanti au atacat cu pietre politisti miercuri la Erevan, furiosi fata de modul in care guvernul armean gestioneaza ocuparea de patru zile de catre mai multi barbati inarmati legati de opozitie a unei cladiri a politiei unde au luat ostatici, a constatat un jurnalist de la AFP, citeaza Agerpres.

Desfasurati in imediata apropiere a cladirii unde s-a refugiat grupul de atacatori cu patru persoane pe care le-a retinut, membrii fortelor de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene si grenade asurzitoare.

Ei au fost atacati de multimea care cerea autoritatilor sa rezolve in mod pasnic luarea de ostatici.

Peste 1.500 de persoane au iesit in strada in capitala armeana luni pentru aceleasi motive.

Duminica dimineata, un grup de barbati inarmati avand legaturi cu un opozant in inchisoare Jirair Sefilian a luat cu asalt o cladire a politiei la Erevan, omorand un politist, luand mai multi ostatici si cerand demisia presedintelui Serj Sarkisian.

Jirair Sefilian a fost arestat in iunie pentru posesie de arme si acuzat ca a vrut sa ocupe cladiri guvernamentale si centre de telecomunicatii. Un critic feroce al guvernului, el a fost deja arestat in 2006 si inchis timp de 18 luni dupa ce a chemat la "rasturnarea guvernului prin violenta". El a fost de asemenea arestat pentru scurt timp pentru tentativa de lovitura de stat in 2015 si apoi eliberat.

Fost militar, Serj Sarkisian a fost ales in 2008 presedinte al Armeniei, o tara caucaziana de 2,9 milioane de locuitori si alegerea sa, contestata de opozitie, a provocat revolte care au facut 10 morti, aminteste France Presse.