Un tanarul britanic care a incercat la jumatatea lunii iunie sa il asasineze pe candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, a pledat miercuri nevinovat in fata unui judecator federal din Las Vegas de capetele de acuzare retinute impotriva lui, a anuntat biroul procurorului, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Michael Sandford, 20 de ani, urmeaza sa fie judecat pe 22 august dupa ce a fost pus sub acuzare la sfarsitul lui iunie pentru posesie ilegala de arme de catre un rezident ilegal si pentru tulburarea ordinii publice, nu insa si pentru tentativa de asasinat.

Tanarul, rezident ilegal in SUA, a incercat sa-i ia arma unui agent al Secret Service - serviciul de protectie a personalitatilor - in timpul unei intalniri electorale a lui Donald Trump pe 18 iunie, la Las Vegas, dar a fost imobilizat de fortele de ordine.

Desi in plangerea initiala se vorbea despre intentia lui Michael Sandford de a-l ucide pe Trump, actul de inculpare a britanicului nu face referire la o eventuala tentativa de asasinat.

El risca pana la 10 ani de inchisoare si 250.000 de dolari amenda pentru fiecare capat de acuzare.

Parintii suspectului au facut cunoscut ca fiul lor sufera de sindromul Asperger, o forma de autism, si ca este bolnav mintal.