Ministrul de finante francez Michel Sapin a spus luni ca nu exista diferente intre abordarile Frantei si Germaniei despre cum Marea Britanie ar trebui sa procedeze cu planurile de parasire a UE si ambele au cazut de acord ca plecarea ar trebui facuta rapid, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Franta, ca si Germania, spune ca Marea Britanie a votat pentru Brexit. Ar trebui implementat rapid. Nu putem ramane intr-o situatie incerta si nehotarata”, a declarat oficialul francez.

Presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel "au ajuns la un acord completin privinta modului de a trata situatia" in urma referendumului britanic de iesire din Uniunea Europeana, intr-o convirbire telefonica pe care cei doi au purtat-o duminica seara, a dezvaluit o sursa din anturajul presedintelui Frantei, citata de AFP.

Responsabili ai Uniunii Europene au cerut Marii Britanii sa accelereze procedurile de iesire din Uniunea Europeana dupa referendumul pentru Brexit, in contextul in care actualul premier de la Londra, David Cameron, si-ar dori sa lase declansarea acestor proceduri succesorului sau, care urmeaza sa fie numit in luna octombrie.