Sute de germani care au luptat pentru organizatia terorista Stat Islamic (SI) si s-au intors in Germania sunt sub supraveghere in timpul campionatului european de fotbal Euro 2016, a declarat ministrul german de interne Thomas de Maiziere, potrivit editiei de duminica a Bild, relateaza DPA, citata de Agerpres.

"Exista oficial in jur de 500 de amenintari pe care le avem in vedere", a declarat Thomas de Maiziere pentru cel mai popular tabloid german.

Huliganii din randul suporterilor de fotbal germani au fost si ei plasati sub monitorizare de politiile germana si franceza. Cele doua tari coopereaza strans in aceasta chestiune, sustine ministrul.

"Am inceput un schimb de informatii cu Franta privind huliganii germani care sunt cunoscuti politiei si care sunt violenti si am transmis numele si datele a circa 2.500 de oameni", a spus Thomas de Maiziere.

Politisti germani familiarizati cu huliganii din fotbal coopereaza cu colegii lor francezi la controalele de frontiera, a adaugat el.

Fortele de securitate primesc multe ponturi privind Euro 2016, dar nu exista indicii concrete ca un atac terorist este planuit in timpul Campionatului European de fotbal, a mai spus ministrul de interne german.