Sute de musulmani au incendiat locuintele unor crestini din sudul Egiptului si au dezbracat o batrana de 70 de ani, in urma zvonurilor legate de o relatie de dragoste intre fiul sau si o fata musulmanca, scrie Reuters.

Crestinii copti reprezinta circa 10% din populatia de 90 de milioane de locuitori ai Egiptului.

Opt musulmani au fost arestati pentru agresiune, in urma acestor incidente care au avut loc in 20 mai intr-un sat din provincia Minya, la circa 240 de km sud de Cairo, potrivit AFP.

Satenii furiosi au incendiat sapte case ale crestinilor copti, a precizat miercuri dioceza din Minya, intr-un comunicat, precizand ca tanarul a reusit sa fuga din sat, dupa ce a primit amenintari.

"Atacatorii au dezbracat o femeie crestina in varsta si au expus-o in strada, in fata multimii", a subliniat dioceza care precizeaza ca familia a depus o plangere la politie cu o zi inainte de incidente, dupa ce a fost amenintata, dar fortele de ordine nu au facut nimic.

Potrivit unui responsabil al Parchetului, femeia ar fi declarat insa ca "toate agresiunile s-au derulat la domiciliul sau, si nu in strada".

"Ea a afirmat in declaratia sa ca satenii musulmani furiosi au atacat locuinta sa in cautarea fiului sau si, negasindu-l, o altercatie i-a opus mamei, in timpul careia hainele sale au fost rupte", a sustinut acest responsabil.