Universitatea de Vest din Timisoara: Elevii cu performante deosebite au unda verde la admitere. Concursurile si olimpiadele le asigura un loc bugetat la facultate

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 26 mai 2016, 21:15 Actualitate | Internaţional

Locuri bugetate la universitate pentru elevii cu performante deosebite
Foto: uvt.ro
Peste 180 de elevi de clasele a XI-a si a XII-a din noua judete au participat la cea de-a doua editie a Concursului Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Cei mai buni dintre ei au fost recompensati cu 17 premii constand in sume in bani oferite de Facultatea de Matematica si Informatica si, foarte important, recunoasterea uneia dintre note cu 10 in concursul de admitere la Facultatea de Matematica si Informatica, anunta universitatea.

Organizarea  evenimentului, subiectele de concurs, baremele si corectarea lucrarilor au fost realizate de cadrele didactice ale Facultatii de Matematica si Informatica. In plus, si-au adus aportul si multi doctoranzi, masteranzi si studenti, membri ai organizatiilor studentesti ASSEUT si OSUT. Cei 180 de participanti provin din Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor, Gorj, Ilfov, Mehedinti si Valcea. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 26 mai, la Universitatea de Vest din Timisoara.

Un alt exemplu este Concursul Interjudetean de Matematica Memorialul "Traian Lalescu" desfasurat de Universitate acum cateva saptamani. La fel, UVT a oferit castigatorilor sansa accesarii unui loc fara taxa la Facultatea de Matematica si Informatica.

Facultatile UVT au adoptat inca din anii trecuti facilitatea conform careia elevii cu rezultate remarcabile in olimpiadele scolare si competitiile de mare anvergura au posibilitatea sa studieze pe locuri bugetate. De exemplu, Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii a organizat Concursul national de eseuri filosofice "Din lumea Sofiei", editia a patra, destinat elevilor de liceu.

Autorii celor mai bune zece eseuri vor fi premiati cu asigurarea unor locuri bugetate la admitere, in sesiunea 2016, la specializarea Filosofie.

"Am adoptat acest sistem de premiere a elevilor performanti pentru ca dorim sa promovam si sa sprijinim modelele pozitive. Ei sunt exemple pentru colegii lor, ii motiveaza sa performeze si aduc un plus de valoare in grupurile in care studiaza. UVT a adoptat, prin facultatile sale, regulamente care nu numai ca inlesnesc accesul la facultate pentru elevii performanti, dar le ofera si diferite facilitati, precum cazare gratuita si burse", sexplica rectorul UVT Marilen Pirtea.

Un exemplu similar este cel al Facultatii de Fizica. Toti candidatii care au obtinut premii la prestigiosul concurs "Constantin Salceanu", organizat recent de UVT, pot fi admisi la concursul de admitere la Facultatea de Fizica cu media 10.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

858 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă