Premierul britanic David Cameron a avertizat duminica alegatorii ca vor fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru alimente in cazul in care tara decide la referendumul din 23 iunie sa paraseasca Uniunea Europeana, invocand o posibila devalorizare a lirei sterline, relateaza Reuters.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

Cameron conduce campania de a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana inaintea referendumului al carui rezultat ar putea avea consecinte profunde asupra economiei tarii, rolul sau in comertul mondial si statutul sau diplomatic.

"Studii independente arata ca un vot de rupere ar afecta valoarea lirei, astfel incat importurile vor fi mai scumpe si preturile vor creste in magazine", a declarat Cameron.

Comentariile premierului britanic marcheaza o schimbare in tacticile campaniei pro-UE: un efort de a face explicita legatura dintre riscurile macroeconomice care au dominat dezbaterea Brexitului pana acum, si potentialul impact asupra vietii de zi cu zi a britanicilor.

"Nu este vorba despre economie seaca; este vorba despre securitatea economica a familiilor din Marea Britanie care muncesc din greu", a adaugat premierul britanic.