Fondatorul miscarii islamofobe germane Pegida, Lutz Bachmann, a fost condamnat marti la plata unei amenzi de 9.600 de euro de un tribunal din Dresda (est) pentru incitare la ura impotriva refugiatilor, relateaza AFP, citata deAgerpres.

Lutz Bachmann (43 de ani) a fost gasit vinovat de "incitare la ura" pentru remarcile postate in septembrie 2014 pe pagina sa de Facebook, in care refugiatii de razboi erau numiti "vite" si "drojdia societatii".

Bachmann a mai suferit in trecut condamnari multiple pentru talharii, violente si trafic de cocaina. Miscarea Pegida (Patriotii europeni impotriva islamizarii Occidentului) a fost lansata in toamna lui 2014, la Dresda. Dupa ce a incercat sa se implanteze in intreaga Germanie si in state vecine, Pegida a suferit o lovitura odata cu publicarea de catre cotidianul Bild a unor fotografii in care Bachmann poza imitandu-l pe Adolf Hilter.

Lutz Bachmann a fost intr-o prima faza destituit din fruntea Pegida, dupa care a recastigat controlul asupra miscarii. In pofida unei reveniri in toamna trecuta, Pegida nu a mai reusit atinga recordurile anterioare de mobilizare, ramanand cantonata in principal la Dredsa, capitala landului estic Saxonia, locul unor numeroase agresiuni impotriva refugiatilor.