Militanti islamisti au ucis cu brutalitate sambata un profesor universitar, in nord-vestul statului Bangladesh, a declarat un oficial al politiei, citat de Reuters, acesta fiind cel mai recent atac dintr-o serie de atacuri asupra activistilor liberali. Statul Islamic a revendicat atacul.

Doi agresori pe o motocicleta l-au atacat e Rezaul Karim Siddiquee, un profesor de engleza la Universitatea Rajshahi, taindu-i gatul si lovindu-l cu arme ascutite pana la moarte, le-a spus reporterilor seful politiei din Rajshahi, Mohammad Shamsudduin, citand martori.

Profesorul a fost gasit intr-o balta de sange, in apropierea casei sale, unde se crede ca astepta un autobuz pentru a merge in campusul universitar aflat la circa 200 km nord-vest de Dhanka, unde a fost atacat.

Politia a precizat ca a atacul este similar cu altele recente asupra unor bloggeri seculari, facute de catre militanti islamisti. Insa mai multi profesori universitari au spus ca desi Siddiquee era activ la evenimente culturale, nu vorbea despre si nu a scris nimic despre religie sau Islam.

"Profesorul Rezaul a fost ucis intr-un mod similar precum bloggerii", a declarat Shamsudduin, adaugand ca era o persoana pasnica si nu avea dusmani.

Cinci blogeri seculari si un editor au fost ucisi in maniere similare in ultimele 14 luni.