Franta si Germania vor continua sa sustina un acord UE pentru legaturi mai stranse cu Ucraina, a afirmat joi presedintele francez Francois Hollande, dupa ce alegatorii olandezi au respins prin referendum aprobarea acestui acord, transmite Reuters.

"In ceea ce priveste Europa, va implementa ce va putea din (acordul de) asociere", a declarat Hollande intr-o conferinta de presa, dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel la Metz, in estul Frantei.

"In ceea ce priveste Franta si Germania, vom continua sa sprijinim Ucraina si sa aplicam acordul de asociere in tarile noastre", a adaugat el.

Majoritatea cetatenilor olandezi au respins, in cadrul unui referendum desfasurat miercuri, Acordul de asociere UE-Ucraina, dar plebiscitul nu are caracter legal obligatoriu.

Conform unui sondaj la iesirea de la urne efectuat de Institutul NoS, 64% dintre alegatorii care au votat s-au pronuntat impotriva Acordului de asociere dintre Uniunea Europeana si Ucraina.

Votul nu este constrangator, dar un Nu "ar putea deschide calea unei crize europene", avertizase presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Olanda este ultima tara care nu a ratificat acest acord, aprobat insa de Parlament.

Plebiscitul din Olanda, organizat la initiativa miscarilor politice eurosceptice, este considerat un test la nivelul Uniunii Europene, cu doar cateva luni inainte ca cetatenii Marii Britanii sa stabileasca daca tara lor ramane sau nu in Blocul comunitar.

Acordul de asociere si liber-schimb UE-Ucraina trebuie ratificat de toate statele membre UE pentru a intra in vigoare.